O nama

Nakon 15 godina obrazovanja kao violinista, Miodrag V. Bogić se posvetio restauraciji i izradi gudačkih instrumenata i gudala, izražavajući tako svoj veliki umetnički talenat. 1991. godine osnovao je umetničku radionicu TARISIO koja već više godina vrlo uspešno opravdava ime zvaničnog majstorskog servisa, angažovanog od strane mnogih institucija, škola i orkestara. Gospodin Bogić je bio oficijalni majstor Cello festa, Međunarodnog takmičenja muzičke omladine, letnje akademije violine prof. Dore Schwarzberg iz Ciriha, letnje škole violine “Godalko” (Slovenija) i drugih značajnih manifestacija.
Osim praktičnog angažmana, majstor Bogić svoje vreme posvećuje obrazujući mlade muzičare u mnogim školama i akademijama, kao vrsni predavač učeći ih vrhunskoj izradi, restauraciji i istoriji žičanih instrumenata.
Veliki broj eminentnih muzičara poverava svoje instrumente majstoru Bogiću na restauraciju i servis uz puno poverenja. U radionici Tarisio, možete dobiti stručno mišljenje kao i sertifikat o autentičnosti i vrednosti pojedinih gudačkih instrumenata.
Gospodin Bogić konstantno se starajući o svom usavršavanju održava kontakte sa najpoznatijim svetskim ekspertima u sferi gudačkih instrumenata kao što su Jan Kudanovski, Adam Whone, Florian Leonhard i mnogi drugi.
Redovno posećuje i učestvuje na Sotbijevim i Kristijevim aukcijama kao i međunarodnim muzičkim sajmovima u Frankfurtu i Šangaju.
U okviru rada muzičkog centra za edukaciju Tarisio profesor Bogić održava redovnu individualnu nastavu i organizuje majstorske radionice za mlade i talentovane violiniste. Redovnom organizacijom koncerata, gostovanjima u drugim gradovima učenici muzičkog centra spremaju se za razna međunarodna takmičenja.
Menu